Skrivargruppen

Det är onsdag och luften vibrerar av förväntan. Vi sitter i ett semi-klassrumsliknande rum i ABFs lokaler, en efter en droppar vi in med ett mål i sikte: Att skriva nästa stora roman.

Nej, kanske inte. Tillskillnad från de två tidigare skrivarkurserna som jag har gått så är den här mer en samling kamrater som träffades under NaNoWriMo och sedan dess hållit ihop. Det som förde oss samman var det gemensamma intresset i skrivandet, det som håller oss samman är väldigt många fler gemensamma intressen. Bra eller dåligt? Är en privat skrivgrupp att föredra framför en officiell?

Svaret på den frågan är ett klart och tydligt ”Njae, kanske?”. Det beror helt och hållet på vad man är ute efter och vilka som är medlemmar i den sagda skrivgruppen. I en privat så krävs det betydligt mer disciplin av medlemmarna, för det finns, i mitt fall, ingen som ”leder” gruppen. Vi är en demokrati med många starka viljor och eftersom våra gemensamma intressen inte endast är begränsade till skrivande så kan vi tala om annat utan att någon känner att den har kommit dit helt i onödan.

Den officiella skrivkurs som jag senast gick var Att skriva krim, med deckarförfattaren Peter Gissy som ledare (för övrigt en senare version av samma kurs som Camilla Läckberg gick då seklet var ungt). I den var deltagarnas enda gemensamma nämnare att vi ville skriva deckare. Vi talade bara om deckare och skrivtekniker, vilket var vad vi var därför.

Kontentan är att om det bara är skrivande ni vill utveckla så är en officiell kurs att föredra, vill ni skriva tillsammans med era vänner; starta en egen skrivgrupp ^_^ Eller varför utesluta det ena?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: